Om tävlingen

Käringsund Triathlon arrangerades första gången 2009. Grundidén till tävlingen var från början, och är fortfarande, att det skall vara ett evenemang som passar alla, där distanserna inte ska vara ett hinder från att delta. Både gammal och ung, både mera och mindre tränade ska kunna vara med och få uppleva den härliga samvaron triathlonsporten kan erbjuda.
Huvudarrangör för evenemanget är Åland Event, i nära samarbete med Åland Triathlon Club och Käringsund Resort & Conference.

Käringsund Triathlon är ett jippo i dagarna två där fredagen traditionellt är ägnad för lagstafett (sprintdistans) som har fyra olika klasser – herr/mix, dam, företag och familjeklass.
Lagstafetten är ett ypperligt tillfälle för bl.a. företag att ta ut sin personal till natursköna Käringsund för att tävla tillsammans. De som inte tävlar passar perfekt som stöd för arbetskompisarna i form av hejarklack. Kanske äta middag tillsammans efteråt?! Olika idrottslag kan lekfullt variera sin träning och prova på nya grenar genom lagstafetten. Lagtävlingen är också t.ex. en fin kompis-grej för lag också bortifrån Åland där man kan kombinera tävling med en avkopplande helg i Eckerö. Kombinationerna av lagsammansättning och möjligheterna utöver själva tävlingen är många!
Mera om lagstafetten och de olika klasserna under Tävlingklasser, distanser och starttider.

Huvudsponsor för lagstafetten är klingbergs-logo-rod-bla

Lördagen är en riktig familjefest – en kombination av lekfullt deltagande med knappt några regler (motionsklasser) och seriös tävling i olympisk- och halvdistans samt supersprint där internationella triathlonregler gäller.
Öppna finska mästerskapen i olympisk distans avgörs för vuxna (allmän-, masters och ungdomsklasser) och FM i supersprint arrangeras för ungdomar i åldern 15-17. För de glada motionärerna finns en motionsklasser på alla sträckor och därtill både barn- och knattestarter. Fjolårets nyhet  Käringsund Aquathlon Special finns med även i år och är menad för barn och vuxna som har någon form av utvecklingsstörning eller specialbehov. I Aquathlon simmar och springer man, ingen cykling.
Det finns individuella starter från de allra minsta till de allra ”största” i både tävlings- och motionsklasser.

Käringsund Triathlon är ett publikvänligt arrangerat evenemang, med en unik möjlighet att följa med start- och målgång samt växlingar bekvämt från terrassen. Utöver tävlingarna ordnas underhållning under dagen och på kvällarna dukas det upp till pastaparty (fredag) och säsongavslutningsmiddag (lördag)!